Još stignete svoj projekt prijaviti na 'Zeleni pojas'

Zeleni pojas projekt je kojeg INA provodi već treću godinu zaredom. Riječ je o natječaju koji se raspisuje svake godine na koji se civilne udruge, javne obrazovne ustanove (vrtići, škole, fakulteti), dobrovoljna vatrogasna društva i od ove godine parkove prirode poziva da prijave svoje ekološke projekte.

Projekte izabrane kao najbolje INA financira s iznosom od 80% vrijednosti projekta, a nudi i pomoć svojeg INA Klub volontera u realizaciji projekta. Ovogodišnji natječaj je krenuo 18. travnja, a svoj projekt možete prijaviti do 13. svibnja. Više o natječaju i njegovom značaju kako za društvo tako i za kompaniju, uvjetima prijave i prošlim rezultatima i akcijama u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija i Neven Pavao Poklepović, voditelj INA Klub volontera.


 Prema ljepoti netaknute prirode uz rijeku Dravu nitko ne može ostati ravnodušan. Posebice brojni Pitomačani kojima je izletište na dravskom otoku Križnici omiljena ljetna destinacija. Kako bi se očuvao taj prirodni biser Rekreacijsko društvo 'Zeleno srce'  iz Pitomače prijavilo je projekt pod nazivom 'Čista Drava je prava'  na inin natječaj 'Zeleni pojas 2015.' . Na njihovu radost projekt je odobren te su ovog vikenda u povodu Dana planeta Zemlje uredili izletište na Križnici.

Projekt 'Čista Drava je prava'  odabran je među 136 prijava iz  cijele Hrvatske, a u pomoć rekreativcima 'Zelenog srca' pristigli su i vrijedni članovi INA Klub volontera. Zahvaljujući akciji očišćene su zelene površine uz Dravu, obnovljene postojeće klupe i stolovi, a postavljena je i edukativna ploča s pravilima ponašanja u prirodi i ekološkim porukama kako bi se potaknulo korisnike izletišta na očuvanje okoliša, jer priroda će nas za to višestruko nagraditi.