U kuli Kamerlengo održan prvi trogirski Festival cvijeća

Trogirska kula Kamerlengo ovog je vikenda bila prava cvjetna oaza. Naime, u Kuli se po prvi put održao trogirski Festival cvijeća. 'Sretni trenutak' bila je tema cvijetne bajke koju su izradili trogirski aranžeri. I doista, svatko tko je protekla tri dana kročio u kulu Kamerlengo, vidjevši cvijetnu raskoš zasigurno je bio sretan. Upravo je to i bio cilj Udruženja Obrtnika Trgir koji su uz pomoć grada Trogira po prvi put organizirali ovaj festival.

Osim prelijepih cvijetnih instalacija, festival je obilovao i veoma raznovrsnim programa, naravno, također na temu cvijeća, poput modnih revija cvijetnih frizura i cvijetnih haljina.

Iako su sve  frizure i haljine bile zadivljujuće, ono što je sve posjetitelje ostavilo bez daha  bili su mališani odjeveni u cvijetne kreacije. Sama ideja potekla je od njihove učiteljice, a u cvjetnu priču uključili su sve svi, od roditelja, baka pa do susjeda.

Festival je imao i natjecateljski dio, te je nagradu za najbolju cvijetnu kreaciju na temu Sretni trenutak dobila Iris Maleš iz Splita sa svojim djelom Sretan trenutak planete zemlje.