Provjerite što i kako rade učenici zagrebačke Obrtničke škole

Zagrebačka Obrtnička škole za osobne usluge  danas organizira projektni dan u sklopu kojeg predstavlja europski projekt u kojem su sudjelovali njihovi učenici.

Riječ je o razmjeni učenika iz smjerova frizer i pediker u vrhunskim talijanskim salonima, u kojima obavljaju praktičnu nastavu u trajanju od 2 tjedna. Godišnje u Italiju na praksu ode 6 skupina učenika uz pratnju stručnih učitelja.

Tamo su naučili mnogo novoga, uključujući i nove tehnike šišanja koje još nitko u Hrvatskoj ne primjenjuje. Danas od 12 sati možete doći u školu i vidjeti učenike na djelu. Učenici će danas pokazati proces nastanka pojedinih frizura s inovacijskim primijenjenim tehnikama, kao i postupak pravljenja tradicijskih frizura.

Prije nego što će svoje umijeće prezentirati posjetiteljima, škola je ugostila ekipu emisije Dobro jutro, Hrvatska. Darinka Štampar Šmaguc, ravnateljica Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb i Suzana Prutki, stručna učiteljica govorile su o projektu i uspjesima učenika.

U 12.00 sati u kino dvorani Studentskog centra održat će se velika prezentacija europskog projekta 'Idemo u Europu!'. U prvom dijelu prezentacije predstavljat će se učenici sa svojim iskustvima i novim vještinama koja su usvojili na aktivnostima. U drugom dijelu glavni partner u europskim projektima Paolo Roman s još tri frizera iz Milana i jednim iz Londona: Giuseppeom Buonarrivoom, Micheleom Carovignoom, Nicolasom Sestinoom i Nunom Britoom u obliku atraktivnog show-a predstavljat će najnoviju proljetno-ljetnu kolekciju frizura 2016. Bohemian spirit.

Uspješnost ovog trogodišnjeg projekta rado dijele s ostalima tako da je projekt već dobro poznat užoj i široj zajednici. Informacije o projektu redovito objavljuju na web stranicama škole, o njemu pišu u školskom listu, ali i u Školskim novinama koji se publiciraju na razini cijele države.

Edukativne video snimke s svojih aktivnosti koje detaljno prikazuju sve postupke rada raznih tretmana (baleage pramenovi, tehnika Sky line, nove tehnike šišanja itd.) objavljuju u novom servisu OneDrive koji je dostupan svim nastavnicima i učenicima u Hrvatskoj budući mu se pristupa s Carnetovom korisničkim podacima.