Počinje 7. 'Zagreb International Blues Festival'

Današnjim koncertom u zagrebačkom klubu Hard Place počinje događaj koji domaći ljubitelji bluesa cijelu godinu čekaju – 7. 'Zagreb International Blues Festival'. Vodeći nacionalni blues festival donosi pet dana vrhunske glazbe i posebnu poslasticu - četiri nastupa iznimnog gitarista Erica Sardinasa!

Večeras je u Hard Placeu večer 'Blues for You' posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi. Tu će prigodu uveličati koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma "For a Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhi. Uz njih će nastupiti kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover, a istu večer će Tibor Nađ iz Novog Sada predstaviti svoju knjigu 'Isceljujuća moć bluesa', a i zasvirat će sa svojim zagrebačkim prijateljima, a nakon toga slijedi "jam session" majstora bluesa.

Srijeda i četvrtak u Hard Placeu rezervirani su za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarist Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik Hrvatske na 'International Blues Challengeu' u Memphisu, koji će ovom prilikom promovirati svoj novi singl 'Shine on Me'. Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku klupsku turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (29. travanja) i pulskoj tvrđavi Kaštel (30. travnja).

U petak zagrebački program ZIBF-a seli u 'Pivanu' gdje će 'Sunnysiders' premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe 'Našao sam dobar bend' koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan 'S daleke obale bluesa'. 'Sunnysidersi' će premijerno live izvesti i singl i prikazati videospot 'Ona zbori', koji će objaviti dan prije nastupa u 'Pivani'.

Čast da zatvore sedmo izdanje 'Zagreb International Blues Festivala' je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će 30. travnja svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća.

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan.Prije početka festivala Eric Sardinas gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i izveo pjesmu 'If you don't love me'.