Zeleni dizajn: Uredite dječji kutak na vašem balkonu

Dolaskom proljeća vrijeme je za uređenje balkona. Bitno je odlučiti što točno želite od svojih balkona. Veličina balkona diktirat će uređenje, ali i vaše dnevne obaveze. Balkon bi trebao biti ugodno mjesto boravka i pružati vam veselje i zadovoljstvo. Zbog toga je važno pomno isplanirati njegovo uređenje.

Ovaj balkon možemo nazvati dvojnim objektom - djelomično je namijenjen igri, a djelomično opuštanju i ispijanju jutarnjih kava. Dio balkona na koji se izlazi iz dječje sobe pretvorit ću u malu igraonicu na svježem zraku.

Kako bi osigurala privatnost igre, ali i opuštanja, na ogradu sam stavila zaštitnu tkaninu. Bijela boja tkanine bez uzorka poslužit će za razvijanje kreativnosti djeteta koje će je oslikati crtežima. Na ogradu ću objesiti kantice u koje će mališan spremiti flomastere i druge igračke. Ubacit ću i koju biljčicu za inspiraciju malom umjetniku.

Kantice se lako uklanjaju u slučaju kiše kao i tepih koji će osigurati bezbrižnu igru. A kad mališan odluči odmoriti od kreativnog stvaralaštva/crtanja, tu je vesela i udobna ležaljka.

Kako u igri sudjeluje i dječakov pas pogled na susjedove mace nisam smjela u potpunosti sakriti.

Krov koji se spušta na balkon predstavlja opasnost za dječju glavicu zbog čega ću postaviti ove teglice kako bi balkon bio sigurno mjesto igre i kako bi mama bezbrižno uživala u svojoj kavi.

A kako će izgledati mamin kutak na ovom balkonu pogledajte u sljedećoj emisiji Zelenog dizajna.