Upoznajte mlade i uspješne sesvetske glazbenike

Učenici Osnovne glazbene škole Zlatka Grgoševića iz zagrebačkih Sesveta i ove školske godine bili su vrlo vrijedni i uspješni. Mogu se pohvaliti  brojnim nagradama osvojenim na državnim i međunarodnim natjecanjima. Među njima je i nekoliko nagrada s maksimalnim brojem bodova, 100. Zbog toga je ekipa Dobrog jutra posjetila glazbenu školu u Sesvetama i predstavila uspješne mlade glazbenike.

U studiju su i ugostili ravnateljicu Ljerku Pašalić i trenutno najsupješniju učenicu Franzisku Anne Fundelić, učenicu 6. razreda flaute. Franziska je pobjednica Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe u Hrvatskoj, apsolutna pobjednica Međunarodnog puhačkog natjecanja Woodwind & Brass Varaždin (u  kategorijama sa srednjoškolcima i studentima), članica puhačkog kvarteta koji je pobijedio na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu s maksimalnih 100 bodova.
A Franziska je u studiju i zasvirala:

Osnovna glazbena škola Zlatka Grgoševića u Sesvetama osnovana je davne 1979. godine. Djeci je dostupan odjel za gudače, puhače, klavir, harmoniku, gitaru, tambure, glazbenu teoriju te skupno muziciranje. Ove su godine učenici ove glazbene škole pobijedili na brojnim natjecanjima, te
osvojili prva mjesta. Upoznajte najbolje od njih.

Lovro Polovanec i Marko Kovačić učenici su 6. razreda gitare. Apsolutni su pobjednici u kategoriji dua – komornih sastava na međunarodnom natjecanju Zagreb Guitar Festival 2016., a na Međunarodnom natjecanju Dnevi kitare 2016. u Krškom kao duo osvojili su također 1. nagradu. Kao solisti na međunarodnom natjecanju Dnevi kitare 2016. u Krškom u IV. kategoriji Lovro je osvojio drugu nagradu, a Marko Kovačić prvu nagradu.

Domagoj i Dora Tupek, brat i sestra. Dora je učenica 2.razreda, a Domagoj 4. razreda gitare. Dora je pobjednica I. kategorije na Međunarodnom natjecanju Zagreb Guitar Festival 2016. s osvojenih 99,20 bodova, a Domagoj je na istom natjecanju u II. kategoriji osvojio 1. nagradu. Domagoj je 2015. godine dobio Oskara znanja kao apsolutni pobjednik Državnog natjecanja gitara s osvojenih 100 bodova.

Flautistica Jelena Hadaš u 4. je razredu glazbene škole. Jelena je laureat na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u ožujku 2016. s osvojenih 100 bodova. Osvojila je i prvu nagradu na natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu s 99,00 bodova. Dobila je prvu nagradu na 54. Županijskom, te drugu nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa  2016. Osvojila je i drugu nagradu na državnom natjecanju Mladi Padovec u Novom Marofu, 2016. Dobitnica je posebne nagrade za interpretaciju na natjecanju Flauta Aurea u kategoriji 'Leptirići' u Zagrebu 2015.

Andrej Hermeščec je učenik 5. razreda trube, 1. nagradu je dobio na natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2014., 2015., i 2016. godine. Osvojio je i 1. nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata plesa 2012., 2013., 2016. Njegova je i 1. nagrada na državnom natjecanju Mladi Padovec Novi Marof 2015. i 2. nagrada na međunarodnom natjecanju Ohridski biseri.

Marko Donat Pantalon učenik je 6. razreda klavira. Osvojio je 1. nagradu na natjecanju Sonus op. 2 Križevci 2016., 2. nagradu na međunarodnom natjecanju Memorijal Jurica Murai u Varaždinu 2016. i 2015. i 2. nagradu na natjecanju učenika i studenata plesa 2013. i 2015.

Kvartet flauta čine Franziska Anne Fundelić, Ema Smojver, Nina Smojver, Magdalena Mijatović. Dobitnice su 1. nagrade na Županijskom i Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, 2. nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko Beograd 2015. i 1. nagrade (laureati 100 bodova) na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko Beograd  2016.