Peeling maska protiv celulita iz kućne radinosti

Grudaste nakupine masnog tkiva koje se pojavljuju na bokovima, stražnjici ili nadlakticama su neprijatelj broj jedan većini žena, a nazivamo ih celulit. Imaju ga i protiv njega se bore poznate glumice, pjevačice, supermodeli, a ona nekolicina žena koja ga ima vrlo malo se smatra osvajačicama lutrije. Čak i mi muškarci nismo cijepljeni od celulita, iako ga imamo manje i slabije se vidi zbog dlaka.

Sezona kupaćih kostima još nije krenula pa je zato sada krajnje vrijeme za rješavanje ili bar umanjivanje ovog problema. Dok na policama parfumerija pa čak i nekih ljekarni možete vidjeti čitavu vojsku kozmetičkih proizvoda za borbu protiv celulita, ovaj vam tjedan donosim peeling masku protiv celulita iz kućne radinosti koja izvrsno može nadopuniti uobičajene kozmetičke tretmane ili neke od njih sasvim zamijeniti. Koristite ovaj tretman bar mjesec dana i rezultati neće izostati, to vam garantiram.

Ako je ženskoj figuri celulit neprijatelj broj jedan, onda bismo za optimalnu učinkovitost trebali znati tko je njemu mrski neprijatelj. Odgovor je u našem omiljenom napitku - kavi. Da, kava, odnosno kofein uspješno uništava celulit, pospješuje cirkulaciju i hrani kožu antioksidantima izvana kao i iznutra. Kofein će, redovitim nanošenjem i masiranjem zahvaćenih mjesta, smanjiti celulit, a da bi se bolje primio i upio u kožu, potrebno nam je ulje. Možete koristiti domaće maslinovo ulje ili za još bolje upijanje kofeina u kožu, kokosovo ulje. Ta će ulja povezati sve sastojke i bolje ih držati na koži, ali je istovremeno nahraniti, njegovati i čak regenerirati svojim blagotvornim sastojcima - od vitamina i minerala pa do zdravih masnih kiselina. Treći i zadnji sastojak ovog tretmana je šećer ili sol, zavisno koliku razinu peelinga želite, njih čak možete izostaviti. Sirova mljevena kava već sama po sebi će pružiti blagi peeling učinak, a šećer, odnosno sol će ga pojačati što će dodatno zagladiti kožu, ali također pospješiti upijanje kofeina i hranjivih tvari ulja.

Potrebno vam je:

- 1 šalica mljevene kave
- Pola šalice ulja, maslinovog ili kokosovog
- 2-3 žlice soli ili šećera
- Prazna tegla s poklopcem

U zdjeli pomiješajte kavu, sol i ulje po izboru. Koristite li kokosovo ulje, prvo ga lagano zagrijte jer tek iznad 25 stupnjeva postaje tekuće - time ćete lakše umiješati sastojke. Potom prebacite sve u staklenku i dobro zatvorite. Vaša maska je spremna za upotrebu.

Upotreba:

Prije tuširanja uzmite drvenu četku za kupanje i na suho se nježno masirajte kružnim pokretima po celulitom zahvaćenim mjestima ili po cijelom tijelu od ekstremiteta u smjeru prema srcu za dodatni boljitak ove suhe masaže. Sada kada ste napravili lagani peeling i potakli cirkulaciju, istuširajte se kao i uobičajeno. Nakon ispiranja sredstva za tuširanje, ostanite u kadi i nanesite anticelulitnu masku na željena područja tijela. Rukama je umasirajte kružnim pokretima i ostavite desetak minuta. Potom je isperite i to je to. Masku koristite bar 2-3 puta tjedno, a optimalni rezultati će se postići korištenjem nakon svakog tuširanja.

Napomena: Upotrebu šećera pa i ovako na koži bi trebali izbjegavati oni koji boluju od dijabetesa.