Klapa Kumpanji već 20 godina na sceni

Blato na Korčuli obilježava blagdan svoje nebeske zaštitnice, sv. Vicence, 28. travnja. U svoju najveću proslavu uključili se je cijelo Blato, a prije svih možda i najpoznatiji blatski pjevači, klapa Kumpanji,  koji su proslavili dva desetljeća itekako uspješnog pjevanja

Ni nakon 20 godina Kumpanji  se nisu promijenili. Prije točne 20 godina klapu je osnovalo par prijatelja, koji su u klapi i dan danas. Kumpanji su počeli 1995., kad je završila akcija Oluja, bili smo na Prevlaci. Nas par momaka: Ante, Romano, Đani i Robert, koji više ne pjeva s nama,  i ja došli smo na ideju da napravimo klapu. I eto, tako je krenulo,  otkriva prvi tenor Rino Žuvela. I malo po malo, Kumpanji su oduševili čitavu Hrvatsku. Nastupali su svuda od Omiškog festivala do najvećih pozornica, a bili su i prva klapa koja je pjevala u Europskom parlamentu. Svoj rođendan Kumpanji su odlučili najprije proslaviti kod kuće, u svome Blatu. Svojim sugrađanima ponovili su pjesme po kojima ih pamte, ali i doveli svoje glazbene prijatelje.

Ni nakon 20 godina grla se nisu umorila; i priznaju, rade koliko i nekad. Kumpanji i dalje slijede svoju zvijezdu, a na taj način 20 godina tek je početak.