Danas završava 7. 'Zagreb International Blues Festival'

U utorak je u Zagrebu počeo 7. 'Zagreb International Blues Festival' vodeći nacionalni blues festival. Kroz pet dana Festivala na pozornicama su zasvirali različiti umjetnici, a zvijezda ovogodišnjeg izdanja bio je Eric Sardinas.

Počinje 7. 'Zagreb International Blues Festival'


Današnjim koncertom u zagrebačkom klubu Hard Place počinje događaj koji domaći ljubitelji bluesa cijelu godinu čekaju - 7. 'Zagreb International Blues Festival'. Vodeći nacionalni blues festival donosi pet dana vrhunske glazbe i posebnu poslasticu - četiri nastupa iznimnog gitarista Erica Sardinasa! Večeras je u Hard Placeu večer 'Blues for You' posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi.Čast da zatvore sedmo izdanje 'Zagreb International Blues Festivala' pripala je grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će danas svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća. Ulaz na završni koncert je slobodan.

Be Ha Ve  je kvintet iz Zagreba  kojeg čine: Davor Bunčić - Buna (vokal i usna harmonika), Zoran Haraminčić - Hara (gitara i vokal), Vedran Žanko (gitara i vokal),  Robert Jurčec - Muha (bubnjevi) i Miroslav Bjelajac (bas gitara). Trenutno rade na izdavanju albuma koji će izaći ovoga ljeta. Tri pjesme u njihovoj izvedbi nalaze se na albumu 'Blues For You - Tribute To Buha' u izdanju Croatia Records/Spona. Album je nagrađen s dva Porina 2014. u kategorijama 'Najbolji album blues glazbe' i 'Najbolji album s raznim izvođačima'.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska Be Ha Ve  su pokazali svoje umijeće odsviravši uživo pjesmu s nagrađenog albuma Eighteen Wheels.