Cure i tambure u Lisinskom

Večeras u KD Vatroslava Lisinskog prava poslastica za ljubitelje tamburica. Na koncertu 'Cure i tambure' nastupaju ikone hrvatske tamburaške glazbe.

Na jednom mjestu moći ćete vidjeti i čuti Veru Svoboda, Ceciliju Rudić, Mariju Pavković – Snašu, Viktoriju Kulišić – Đenku, Martu Nikolin, Blanku Došen, Vlatku Kopić – Tenu, uz pratnju Tamburaša za dušu te sastave Garavuše, Cure iz Centra i Učiteljice. Budući da su žene godinama prisutne u tamburaškoj glazbi, često u sjeni tamburaša, ovaj koncert jedinstvena je prilika za njihov zajednički nastup u povodu Majčina dana.

Još tijekom trajanja natjecanja, pobjednica druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, Ruža Janjiš kao jednu od svojih želja istaknula je kako bi voljela na Majčin dan nastupiti u Lisinskom. Ta želja joj se brzo ispunila pa će se kao gošća pridružiti izvođačicama te uz pratnju Tamburaša za dušu otpjevati dvije pjesme.

Pjevačica stoljeća, prema glasovima slušalaca jedne hrvatske radiopostaje, Vera Svoboda otpjevala je i snimila preko 300 narodnih, starogradskih i zabavnih pjesama, godinama je promicala hrvatsku tradiciju, a njenu bogatu glazbenu karijeru vrijednu divljenja teško se može dostići. Večerašnji koncert najavila je, a kako drugačije nego pjesmom, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.