Na dražbi Princeova jakna iz 'Purpurne kiše'

Jakna koju je Prince nosio u filmu 'Purple Rain' ponudit će se u lipnju na dražbi u Los Angelesu, priopćila je kuća Profiles in History.

Početna cijena jakne koja će se 29. lipnja ponuditi na aukciji je 6000 dolara. Prince ju je poklonio svojoj šminkerici i frizerki nakon snimanja filma, rekao je za AFP Jeff Hare, glasnogovornik dražbovne kuće. Pokojni pjevač koji je prošlog tjedna naprasno umro u još nerasvijetljenim okolnostima, nosio je tu crno-bijelu jaknu sa širokim naramenicama, suženu u struku i s kožnim rukavima, u 'legendarnoj sceni s motociklom', dodao je glasnogovornik.

U toj sceni on glazbenicu i glumicu Apolloniju Kotero vozi na motociklu na jezero i zatim joj kaže da se svuče i skoči u vodu. Ovo je svakako Princeov najvažniji filmski odjevni predmet dosad ponuđen na dražbi, rekao je Joe Maddalena, predsjednik dražbovne kuće.

'Purple Rain' koji je uvelike nadahnut počecima karijere tog velikog pjevača i glazbenika i sadrži brojne snimke s njegovih koncerata, doživio je golem uspjeh u kinima kada se 1984. počeo prikazivati. Za tu je ulogu Prince nagrađen Oscarom za najbolju originalnu pjesmu koja se smatra njegovim najvećim hitom.