Stotine trkača iz cijelog svijeta ispunile ulice Dubrovnika

Završnicu manifestacije Du Motion - Runners' Days Dubrovnik nije uspjela pokvariti niti kiša. Stotine trkača ispunilo je ulice Dubrovnika i istrčalo 21 kilometar staze koja postaje sve privlačnija rekreativcima iz Hrvatske i susjednih zemalja, ali i udaljenih država poput Brazila, Ekvadora, SAD-a, Kanade, Rusije, Australije, Singapura i Južnoafričke Republike.

Dubrovnik je apsolutno najbolja lokacija za polumaraton na svijetu, ustvrdio je i prije utrke Britanac Bedansh Chaudhary. Sudjelovanje trkača iz preko 30 zemalja svijeta još je jednom potvrdilo brzinu kojom se Dubrovnik pozicionirao na međunarodnoj atletskoj karti. Du Motion je na ulice privukao velik broj građana Dubrovnika svih generacija, te tako pored turističkog ispunio i sportski dio svoje misije promoviranjem potrebe kretanja i zdravog načina života. 

Drugi po redu Dubrovački polumaraton, koji je ove godine bio domaćin pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, istrčao je 581 trkač, gotovo dvostruko više nego na prošlogodišnjoj premijeri. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Danijel Fak iz AK Svetice (1:12:22.15), Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin (1:13:26.99) i Dario Ivanovski iz Makedonije (1:14:00.66). U ženskoj kategoriji kao najbolje su slavile Nikolina Stepan iz AK Svetice (1:21:33.58), Tanja Samardžić iz AK Sinj (1:29:40.87) i Aleksandra Marinkov iz Team Friends, Srbija (1:30:28.58).

U nedjelju se trčala i 5-kilometarska utrka humanitarnog karaktera. Prihod će biti uplaćen za liječenje Karle Sentić, a i sam odaziv građana, učenika i sportaša, njih preko 750, odaslao je prekrasnu poruku mladoj Dubrovkinji. Subota je na Stradunu bila pravi epicentar smijeha i radosti zahvaljujući dječjim utrkama s 500 osnovnoškolaca, koji su svi za svoj trud primili medalje i velike aplauze oduševljene publike.