Zagrebački FER brani 1. mjesto na 56. Elektrijadi

Elektrijada, međunarodno sveučilišno natjecanja studenata elektrotehnike, ove godine održava se u Riminiju od 12. do 17. svibnja.

56 godina za redom ovo natjecanje okuplja najbolje studente elektrotehnike s ciljem da studenti što bolje predstave svoje fakultete, ali i da se međusobno povežu s kolegama s europskih fakulteta.

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) već tri godine zaredom u jakoj konkurenciji (više od 1500 studenata s 20 fakulteta) osvaja 1. mjesto u generalnom plasmanu. Nastavni program, odlični profesori i radišni studenti zaslužnu su za ovakav uspjeh.


Atmosfera na kvalifikacijskom ispitu iz Fizike 🔭⌛️🙆🏽 #elektrijada2016 #rimini #riminibeach #physics #FER


Fotografiju objavljuje FER Elektrijada (@ferelektrijada)
Pripreme
s mentorima za ovogodišnje izdanje Elektrijade na kojoj FER-ovci brane naslov najboljeg vrlo su ozbiljne i traju već neko vrijeme. Ove godine na natjecanje bi trebalo putovati 250 studenata koji će sudjelovati u svih 14 znanstvenih i 8 sportskih disciplina. Znana po odličnoj atmosferi, ali i kompetitivnom duhu Elektrijada se po prvu puta održava u Italiji, u popularnom ljetovalištu Riminiju. Uprava FER-a, uz sponzore, od početka daje financijsku, organizacijsku i moralnu podršku svojim studentima i zaposlenicima, profesorima i asistentima, koji pripremaju natjecatelje tijekom godine i  sudjeluju na Elektrijadi.

Kako teku pripreme, u razgovoru s Mirkom Kokotom, Predsjednik OZSN-a SZ-a FER-a, studentom 4. godine i Dominikom Kisićem, provjerila je ekipa Dobrog jutra.