Otvoreni Bjelovarski odjeci kazališta

Jučer je u Bjelovaru započeo popularni BOK fest ili Bjelovarski odjeci kazališta, koje je prije 14 godina osnovao poznati glumac Goran Navojec.

Tradicionalna pjesma otvorenja u tradicionalnoj izvedbi Mile Elegović označila je početak kazališne avanture koja će u Bjelovaru trajati do 11. svibnja. Bit će prikazano 9 predstava s naglaskom na komedije.
Budući da su vremena prilično tmurna, ne mislim samo na vremensku prognozu nego i inače na jedan sociološki, politički moment, mi smo se odlučili za komedije kao jednu vrstu koja je katarzična, istaknuo je Navojec.
Predstava 'Ljubaf' Kerekesh teatra nasmijala je publiku i udarila dobre temelje za nastavak glumačkog pohoda na Bjelovar koji je jedan od onih gradova u kojem se godinama naglašava važnost decentralizacije kulture.
Uz predstave održat će se i jedinstvena izložba u svijetu - izložba glumaca, tradicionalna glumačka motoalka te brojni drugi zabavni sadržaji. U sklopu BOK festa provodi se i kampanja kojom grad Bjelovar želi steći status Grada prijatelja djece.