Pokažite svoj talent i postanite učenik Privatne umjetničke gimnazije

Osmaši iz cijele Hrvatske imaju priliku osvojiti stipendiju za upis u Privatnu umjetničku gimnaziju u Zagrebu. Stipendija pokriva pola školarine za sve četiri godine školovanja.

Kako bi osvojili stipendiju učenici trebaju samo poslati svoje radove do 15. svibnja na adresu škole. Ekipa Dobrog jutra posjetila je školu i popričala s učenicima koji će biti u žiriju i ocjenjivati radove koji im pristignu na natječaj.

Osmaši mogu sudjelovati u jednom od 3 natječaja: Film za 5 junior!, Slika za 5! i Tekst za 5! i osvojiti stipendiju. Posebnost cijelog projekta je i u tome što će pobjednike izabrati sadašnji učenici PUG-a. Mislimo da bi bila dobra ideja da učenici 8. razreda rade svoje filmove, bilo kakve - animirane, igrane, dokumentarne, eksperimentalne…  Snimiti ih mogu kamerom, fotoaparatom, mobitelom, svejedno.  Važno je da budu originalni i da se nama svidi, objašnjava Allina Nicolis, učenica 3. razreda PUG-a. Vizualni rad može biti slika, fotografija, skulptura, instalacija… Ako imate neku skulpturu koju zbog dimenzija ne možete dostaviti poštom u ovu školu, slikajte i pošaljite nam fotografije i mi ćemo to ocijeniti, dodaje Tin Ožbolt, učenik 3. razreda.

Sara Repnjak, učenica 3. razreda, u žiriju je za odabir lateralnog rada na hrvatskom. Ono što će tražiti u literarnim radovima su, kaže, kreativnost su i zanimljivost bez obzira hoće li kandidati pisati o stvarnim ili izmišljenim događajima, hoće li to biti proza ili poezija. Tekst može biti na hrvatskom ili engleskom jeziku. Dakle sve što kandidati trebaju napraviti je prijaviti se na neki od ova 3 natječaja i svoje radove poslati školi najkasnije do 15. svibnja.

Natječajima za stipendiju željeli su dati priliku talentiranim učenicima da se uključe u rad škole, ističe Davor Kajić, predsjednik šk. odbora PUG, jer vjerujemo da bi takvi kreativni učenici stvorili još bolju atmosferu u školi. Učenici po svakom polugodištu odabiru jednu radionicu, a PUG nudi razne radionice, one umjetničke i one neumjetničke. Od umjetničkih radionica ovdje su scenska, filmska, likovna, fotografija, grafički dizajn, a od onih koje nisu umjetničke mogu nabrojati medijsku, govorništvo, antičku kulturu imamo ove godine itd., dodaje ravnateljica Tea Hoffman.

Dragi osmaši, ako se pronalazite u ovoj priči, pokažite svoj talent i postanite i vi učenik ove kreativne i zabavne škole! Sretno!