Najbolji restoran u Hrvatskoj

Supružnici Sandra i Dane Tahirović od nedavno su ponosni vlasnici restorana s titulom najboljeg u Hrvatskoj. No oni nisu samo vlasnici oni u restoranu rade sve: kuhaju, poslužuju, peru suđe.

Da je u Zori biloj najbolja spiza odlučili su čitatelji portala Dobra hrana. U finale su ušla čak tri splitska restorana, no Tahirovići su uvjerljivo odnijeli prvo mjesto. Trud i rad donijeli su im ovo veliko priznanje.

Počeli su iz ljubavi, međusobnoj, ali i onoj prema dobroj hrani. Sve je počelo prije četiri godine. Restoran su otvorili u splitskoj stambenoj četvrti Žnjan. Nije bilo kažu ni lako ni jednostavno. Entuzijazam, bezbroj ideja i puno, puno radnih sati njihov je recept uspješnosti. Oni su sve: vrsni kuhari, konobari, poslužitelji  jer, kažu, jedino su tako mogli opstati.

Sandra i Dane prepoznati su upravo po svojoj kulinarskoj kreativnosti - svako jelo priča je za sebe. Rade od jutra do zore, stalno zajedno. Drži nas uzajamna ljubav. Sve posluženo jestivo je, pa i cvjetne dekoracije. Poznati su po slasticama, specijalitet im je pana cota od ruže.  Rade u kuhinji otvorenoj prema gostima, užitak je gledati ih kako spremaju jela. Osjećamo se da smo u svom dnevnom boravku samo uvijek imamo goste.

Sandra i Dane žive svoj san u kojem je moguće raditi, zaraditi i uživati.