Ruksak koji svijetli u mraku

Kruno Jendrijev, naš mladi dizajner ovih je dana izradio ruksak koji svijetli u mraku i tako pomogao biciklistima koji vole voziti noću. Kako je došao na ideju i proveo realizaciju zabilježila je ekipa Dobrog jutra.

Ruksaci koji svijetle u mraku! Upravo takve izradio je mladi modni dizajner Kruno Jendrijev, i to od keper-vrpci. Neke su vrpce oprane u tekućini s fosforovim spojevima. Upotreba fosforevih spojeva se pokazala jako dobrim jer oni kad se napune sa svjetlošću svijetle u mraku, reflektiraju, objašnjava Kruno.

Spajajući ugodno s korisnim, olakšao je muke biciklistima i osigurao im odličnu vidljivost. Osim za noćnu vožnju na biciklu, Kruno izrađuje i ruksake za ostale prigode: univerzalne, za muškarce,  za žene. Ideja da baš ovako radi ruksake proizašla je iz želje da stvori unikatni proizvod ručne izrade. Ruksake koji prate uličnu modu Kruno izrađuje od vrpci različitih boja i širina. Igra tekstilije, oblika i boja svaku će naprtnjaču učiniti jedinstvenom. Pletenjem dobivam različite uzorke, a poigravanjem različitih širina trakice dobivam veliki spektar mogućnosti koje mogu izvesti. Trakice su većinom izrađene iz prirodnih materijala, što pogoduje boljoj čvrstoći i pogodne su za pranje i održavanje. Ruksaci su uvijek u modi, a ovi ručno izrađeni imaju posebnu draž. Ručni rad pruža veliku kreativnost.

Bezbroj mogućnosti je i pred nama, samo treba uzeti stvar u svoje ruke. To je napravio Kruno, a možete i vi. Proljeće je pravo vrijeme za to.