'Vi možete kontrolirati svoju astmu'

Prvog utorka u mjesecu svibnju obilježava se Svjetski dan astme. Slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana astme je: Vi možete kontrolirati svoju astmu.


Napretkom liječenja, astma je danas znatno lakša bolest zbog individualnog pristupa u terapiji što rezultira smanjenjem ograničenja kod bolesnika u njihovom svakodnevnom životu.

Ove godine, kao i niz proteklih Dječja bolnica Srebrnjak aktivno se pridružuje u obilježavanju ovog dana. Uz bogati zabavni program djeca i roditelji moći će od stručnjaka Bolnice dobiti praktična uputstva i savjete za svakodnevni život s astmom.

Osim radionice za djecu i roditelje u Bolnici se već tradicionalno okupljaju njihovi pacijenati, roditelji, liječnici, te drugo medicinsko i nemedicinsko osoblj, dakle svi oni koji se susreću svakodnevno s djecom oboljelom od astme. Tijekom dana na Srebrnjak će svratiti i podržati njihove aktivnosti te se družiti s malim pacijentima mnogi sportaši i osobe iz javnog života.

Ekipa Dobrog jutra svratila je do Srebrnjaka i u razgovoru s doc. dr. sc Mirjanom Turkalj, dr. med., voditeljicom astma tima doznala kako kontrolirati svoju astmu.