Vježbanjem i pravilnom ishranom oblikujte svoje tijelo

Današnji prijedlog za vježbanje odnosi se na trening koji uključuje cijelo tijelo. Ako nemate volje opterećivati se koncepcijom treninga, ovo je dobro rješenje, jer djeluje, a nakon posla se možete opustiti i uživati. Rezultati se vide nakon mjesec dana.

Nećemo si lagati. Nikada nismo potpuno zadovoljni vlastitim tijelom. Kritični, zasuti idealnim primjercima savršenih tijela iz popularnih magazina, tražimo prikladnu rekreaciju. I mi smo za vas našli baš takvu.

Riječ je o treningu koji se zove oblikovanje tijela (body styling) koji uključuje sve mišićne skupine, opterećuje cijelo tijelo, a nema koreografije pa se ne morate bojati da nećete svladati neki plesni korak. Michelle Košuta, instruktorica grupnog fitnessa kaže da su ovakvi programi sve popularniji jer raste zainteresiranost za programe snage koji ne uključuju previše mozak nakon posla.Trening se ipak izvodi uz glazbu i ona je važan segment vježbanja. Zanimljivije je slijediti upute voditeljice koja budnim okom pazi na vježbačice. A trening nije lagan, pa ga je lakše izvoditi u grupi nego sam kod kuće. Rezultat zanima svakoga, a ovdje se vidi  brzo, nakon mjesec dana ukoliko je vježbanje redovito i prehrana pravilno posložena. No do njega ne dolazite lako. Jer vježbe se izvode s različitim rekvizitima, poput gumica ili bučica pa dok vas to zabavlja, tijelo troši potkožno masno tkivo i polako se oblikuju toliko željeni mišići.

Raznolikost treninga zadržava pozornost vježbača, a cijeni se i ispravljanje te savjeti. Michelle obilazi grupu i aktivno ih upućuje u vježbe. Važnost prehrane  stalno se naglašava. Kako vaš trud ne biste pokvarili šećerima, pekarskim proizvodima ili sličnim lošim namirnicama, Michelle svima sugerira zdravi izbor hrane i brižljivo sastavlja treninge tako da bi svaki vaš mišić počeo raditi i oblikovati se u željenu formu.

Ovakvom vježbom i pravilnom ishranom čak i oni najljeniji, koji vježbaju tek prije ljeta, mogu postići rezultate. Ipak, iako se čini da je sve više vježbača katkada je teško i najbliže nagovoriti na akciju.

Ako se dakle želite pripremiti za kratke rukave, kratke hlačice ili malo izazovniji  kupaći kostim ovo je posljednji trenutak. Iako, kaže Michelle, lijepo tijelo se oblikuje cijelu godinu a ne samo na proljeće. No nije Michelle stroga, već samo obzirna.

I zato je za sve vas koji se još niste odlučili  pogledajte dio Michellinog programa za oblikovanje tijela. I vježbajte s nama.