Američka glazbena atrakcija Calexico nastupa u Hrvatskoj

Calexico, jedan od najzanimljivijih američkih bendova, ponovno će zasvirati u Zagrebu kada će 6. svibnja u Tvornici kulture posjetiteljima isporučiti uzbudljivu mješavinu meksičkih latino ritmova, americane, rocka i jazza.

Tri godine je prošlo od njihova posljednjeg zagrebačkog koncerta, tri godine za kojih su Calexico po tko zna koji put proputovali svijetom odsviravši pri tom gotovo 200 koncerata, ali i objavili još jedan u nizu diskografskih bisera. 'Edge of the Sun' objavljen je u travnju prošle godine, a sniman u Mexico Cityju, Ateni i Los Angelesu s brojnim vrhunskim gostujućim glazbenicima.

Uz već poslovične hvalospjeve kritike ovaj je album rezultirao i dosad najvećim komercijalnim uspjehom grupe koja se krajem travnja prošle godine popela među 30 najprodavanijih izvođača u svijetu, nastavljajući tako krajnje neuobičajenu praksu u današnjoj glazbi te svakim novim izdanjem šire krug svojih štovatelja.

Bit će to peti koncert Calexica u Hrvatskoj, s obzirom da je taj bend iz Tuscona u Arizoni prvi put svirao u Puli, a potom dvaput u zagrebačkoj dvorani Pauk te na šibenskom Terraneo festivalu. Više o Calexicu doznala je ekipa emisije 'Život je lijep'.