Festival suvremenog zvuka

Zagrebački Studentski centar postao je Izlog suvremenog zvuka. Međunarodni je to festival suvremene glazbe na kojem će se okupiti 100 umjetnika iz cijeloga svijeta, a nevjerojatno je na čemu sve sviraju. 

Četvrto izdanje međunarodnog festivala ove godine predstavlja umjetnike iz Francuske, Nizozemske, Švedske, Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Austrije, Meksika, Norveške, SAD-a, Portugala i Mađarske. Kroz 30 programa u četiri dana glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri publici će predstaviti svoja najnovija djela i dosadašnji rad.

Zvučnim su vrtom u predvorju posjetitelji oduševljeni. Autori su poput čarobnjaka pretvorili i ostale prostore SC-a u interaktivnu igru. Zidovi, podovi pa čak i stol - zvučno su oživjeli. Nekonvencionalni instrumenti - tijelo kao udaraljke, obrnuta flauta,  elektrošokerima zvučno čarobira meksički umjetnik Espinoza. 

Ono što je pred publikom četiri dana, već dva desetljeća istražuje Robert Barry - skladatelj, pisac i novinar. Velike promjene događaju se kada spojite, poput ovog Festivala, nespojive glazbene pravce i umjetnike. Toga nema na Akademiji, ni na tržištu.

Za kraj Izlog s publikom autobusima seli u Budimpeštu, u Institut za istraživanje zvuka.  Premijera, točnije praizvedba novog djela prostorno zvučnog umjetnika Davora Sanvičentija. Iste se nedjelje, srećom, ovaj po svemu poseban Festival vraća kući.