Od leća za naočale do originalnog nakita

Sanja Žižić profesorica je likovne kulture koja je svoju ljubav prema umjetnosti zapakirala u jedinstvene proizvode - originalan nakit od leća za naočale.

Iako je hobi tek nedavno pretvorila u poduzetnički pothvat, cijela je priča počela nakon što je završila medicinsku školu u Rijeci. Radila sam kao sestra u jednoj optici gdje sam se susrela sa lećama, i mene je odmah privukao njihov sjaj, odnosno njihovi površinski premazi koje imaju. I tada se rodila ideja, kaže Sanja.

Ovakvo recikliranje dioptrijskih naočala jedinstveno je u svijetu. Posebnost Sanjine kolekcije je i fotonakit koji ovisno o okružju u kojem se nalazi mijenja boju. Kako bi sva njezina stakla bila nosiva, potrebni su joj i drugi detalji. Kopčice i lančiće nabavljam u hobi dućanima u Zagrebu. Uvijek volim kupiti malo skuplji lančić, ali da je antialergijski, ističe Sanja. 

Zahvaljujući najvećim saveznicima novih poduzetnika - internetskoj i Facebook stranici, glas o njezinu nakitu proširio se strelovitom brzinom. Tako su se njezine ogrlice i naušnice ubrzo našle i u ponudi brojnih galerija i optika diljem Hrvatske.