20. Smotra dječjeg stvaralaštva Društava Naša djeca Hrvatske

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske još od 1993. godine svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom 'Radost, igra i stvaralaštvo djece'. Do danas je održano 19 Smotri u 16 gradova i općina diljem Hrvatske.

Ove godine domaćini za jubilarnu 20. Smotru su prekrasne Našice i našičko Društvo Naša djeca. Smotra počinje danas i traje do nedjelje.  Našice će u ta tri dana biti središte dječjeg stvaralaštva i njihove kreativnosti.

Na Smotri će sudjelovat oko 570 sudionika, djece i odraslih iz 25 Društava Naša djeca. Na programu će se naći dramsko-scenski, lutkarski, glazbeni, plesni i audio-vizualni  kreativni dječji izričaji, a moći će se vidjeti i izložba dječjih likovnih radova.

Osječka ekipa HRT-a bila je u Našicama i u razgovoru s Darijom Vlajnić, predsjednicom DND Našice doznala što ćete sve moći vidjeti na 20. Smotri dječjeg stvaralaštva.

Danas se u 18.30 otvara izložba dječjih radova u Hotelu Park Panolija Našice, a program svečanog otvorenja je u Domu kulture u 19.00 sati. Program su pripremila djeca i voditelji iz osnovnih škola, gradskih ustanova i udruga, te Društva Naša djeca Našice.
U subotu u 10 sati počinje cjelodnevni program Smotre u Domu kulture. Predviđeno je 36 točaka dječjeg stvaralaštva koje će pratiti stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja, Darija Vlajnić, mag.mus. i Ivan Hajek, mag.educ.art. Nakon programa i djeca i odrasli, moći će se međusobno družiti kroz bogat program radionica, plesa te zajednički turistički upoznati Našice.

Završna priredba Smotre dječjeg stvaralaštva je u nedjelju u 10 sati , u Domu kulture na kojoj će biti prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz kompletnog programa obljetničke Smotre.

U ovih dvadeset godina Smotri dječjeg stvaralaštva, Savez DND-a Hrvatske i gradovi domaćini uspjeli su okupiti više od 15 000 sudionika, a djeca su izvela više od 1200 originalnih nastupa što je izniman doprinos Saveza i Društava Naša djeca dječjem stvaralaštvu u Hrvatskoj.