'Zagice' su spremne za 10. prvenstvo Hrvatske

Danas se u Ljubljani u Sloveniji održava 10. otvoreno prvenstvo Hrvatske za cheer i pompone sastave. U ranim jutarnjim satima male i nešto veće navijačice iz cijele Hrvatske krenule su put Ljubljane.

Ekipa Dobrog jutra je na treningu posjetila 'Zagice', jednu od natjecateljskih grupa i provjerila u čemu je čar pompona i cheera.

Sjećate ih se iz američkih filmova i serija? Evo ih i kod nas! One su male cheerleadersice i navijaju za ples, gimnastiku i druženje uz pompone! Mi se bavimo natjecateljskim cheerleadingom, postoji cheerleading gdje plesačice plešu samo na utakmicama, a mi se bavimo natjecateljskim, dakle imamo određene elemente koji moraju biti uključeni u koreografiju, to su ples, to su dizanja, piramide, skokovi i gimnastika, objašnjava trenerica Anja Dobranić.

Anja se cheerleadingom bavi otkad je bila djevojčica poput sadašnjih polaznica njezina tečaja. Voli raditi s djecom, a da njezin rad daje i rezultate dokazuje i državna bronca koju se stekla s djevojčicama koje samo dvije godine treniraju s njom.

Svaka cheerleadersica mora znati  mahati pomponom, ali i smisliti doba cheer – tekst koje navijačice izgovaraju na početku svake koreografije. Tekst nije teško smisliti, mora bit simpatično da zainteresira publiku, ali i djecu, naravno, otkriva tajnu Anja. Svaka djevojčica svoju ulogu ima. Dok su jedne u zraku, druge ih dižu. Da bi koreografija uspjela, moraju surađivati.

Kadetkinje Zagice na natjecanju u Sloveniju će pokazati što su naučile. Jedan dva tri, pompone u ruke uzmi i ti! Jer zanimanje za cheerleadingom raste iz dana u dan.