Uskoro novi album riječke grupe Jonathan

Iako su mladi bend, već su vrlo uspješni i to ne samo u zemlji već i izvan nje. Riječ je o riječkoj grupi Jonathan. Spremaju novi album, malo drukčiji od prethodnog. Ekipa Dobrog jutra posjetila je fantastičnu petorku u Kastvu i dobila čast prva čuti njihovu novu pjesmu 'Heaven'.

Svjetski, a naše! Odmah znate kako je riječ o riječkom bendu Jonathan. Sigurno ste ih već čuli, a nova pjesma 'Heaven' naći će se na novom albumu koji su snimali u Sloveniji, a sada ga dovršavaju u Kastvu. Imat će dva dijela. Prvi dio očekujemo potkraj svibnja, a drugi na kraju godine.

Svaki dio albuma ima svoje ime, kad se spoje zajedno, dobije se jedna rečenica, ko spajanje dvije cjeline u jednu. Svaki će imati neku svoju tematiku, razlikovat će se malo… Album će vjerojatno nekim slušateljima biti različit od prvog, jer smo otišli u jednom drugom smjeru gdje nas je vodila sama muzika, kao što nas je na vodila i na prvom. Sad nas vodi u nekom, kako bi ga nazvao, emotivnijem smjeru, kaže o novom albumu Zoran Badurina Ziro, vokal. U istraživanju granica pomogao im je i producent Matej Zec, koji je s njima od samog početka. Mi smo u stvari prijatelji cijeli život pa je onda lako to raditi, kaže Matej. Gušt mi je raditi, osjećam se ko njihov član benda iako znam da nisam.

Kvaliteta Jonathana nije prošla nezapaženo ni u svijetu. Nastupali su kao predgrupa poznatom engleskom bendu Editors - u Zagrebu, Ljubljani i Bologni. Jednom Britancu iz Editorsova tima posebno su zapeli za uho! Postoji osoba kojoj se sviđa Jonathan, koji radi na nama, i zapravo nam je on dogovorio ta tri koncerta da nas malo pogura, a njima je super Jonathan. To što smo im mi bili predgrupa zapravo je bilo odlično iskustvo, objašnjava Darko Petković Rade, gitarist. Polako, ali sigurno, Jonathani idu prema svjetskom tržištu. Jer to i zaslužuju. Pa to je cijelo vrijeme ideja i misao vodilja, ali prvenstveno je stvaranje pjesama. Ne možeš samo razmišljati o tome 'kako ću se ja probiti van', a da zapostaviš pjesme. Prvo se posvetimo da one budu što bolje, a one najbolji 'ticket' za bilo što, što želiš postići, dodaje Ziro.

Za sada su reakcije bile odlične gdje god da smo svirali vani… bilo je par ponuda, ali čekamo svoj neki pravi trenutak