Humanitarni koncert Josea Carrerasa u pulskoj Areni 23. srpnja

Nakon deset godina u pulsku se Arenu ovog ljeta vraća jedan od najvećih svjetskih tenora - José Carreras.

Slavni španjolski tenor održat će humanitarni koncert 23. srpnja u pulskoj Areni u sklopu svoje svjetske turneje 'Life in music', a prihod s koncerta bit će doniran Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC Rijeka i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule, dvjema ustanovama za liječenje i rehabilitaciju djece.

Jose Carreras, koji je bolovao od akutne leukemije te uspio savladati tu tešku bolest, 1989. osnovao je zakladu za pomoć oboljelima od limfoma pa novac sa svojih koncerata posvećuje upravo njezinom radu. Njegova zaklada godišnje ulaže 7 milijuna dolara na istraživanja i vodi španjolski registar koštane srži.

Prikupljenim novcem na koncertu u Puli Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC Rijeka nabavit će se pokretni ultrazvučni aparat s kardiovaskularnom programskom podrškom, za dijagnostiku i endovaskularno interventno liječenje djece. Modernim invazivnim endovaskularnim metodama godišnje se u tom Zavodu liječi i prati više od 3500 dojenčadi, djece i odraslih.

Drugi dio donacije s humanitarnog koncerta Jose Carrerasa bit će uručen Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule za uređenje prostora, čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju. U programe rane rehabilitacije i intervencije uz psihosocijalnu podršku uključeno je više od 170 djece iz cijele Istre s raznim teškoćama u razvoju.

Koncert će održati 23. srpnja u sklopu svoje posljednje svjetske turneje, a sav prihod namijenjen je dječjim odjelima riječke i pulske bolnice. Maestru Carrerasu na pozornici će se pridružiti i naše dvije umjetnice - sopranistica Martina Zadro i violončelistica Ana Rucner, a pratit će ih Simfonijski orkestar riječkog HNK

Uoči humanitarnog koncerta, pogledajte dio ekskluzivnog intervjua koji je slavni španjolski tenor dao Hrvatskoj televiziji.