'Svi za Vukovar' - donatorski koncert za vukovarski Vodotoranj

U nedjelju 15. svibnja slavimo 90. godina radija i 60. godina televizije, a velike obljetnice slavimo i velikim rođendanskim ali i donatorskim koncertom pod nazivom 'Svi za Vukovar'.

Koncert na Trgu bana Josipa Jelačića počinje u 21 sat, a nastupit će: Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole, a očekuje se i naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Nina Kraljić koja će se izvođačima pridružiti odmah nakon slijetanja u Zagreb nakon nastupa u Stockholmu

Scenograf je Dragutin Broz, redatelj scene Krešimir Dolenčić, redatelji Mirena Stijačić i Ivan Miladinov, glazbeni producent Nikša Bratoš, voditelj projekta Željen Klašterka, urednice Uršula Tolj i Andrijana Škorput, a voditelji su Mirjana Posavac, Petar Vlahov, Jelena Pajić, Mirko Fodor, Iva Šulentić i Frano Ridjan. Voditeljica je projekta obilježavanja 60. godina Hrvatske televizije i 90. godina Hrvatskoga radija Vesna Karuza Podgorelec.

Kako se tijekom koncerta prikuplja novac za vukovarski Vodotoranj organiziran je i pozivni centar, no donatorski broj 060 9084 možete zvati svaki dan (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om). U pozivnom centru koji će biti organiziran u kavani Johann Franck očekuje se oko 500 uzvanika iz političkog i društvenog života Hrvatske.

Donatorsku akciju za obnovu vukovarskog Vodotornja pokrenuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a pokroviteljica akcije je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Vodotoranj će se izvana konzervirati, a iznutra će se izgraditi panoramsko dizalo, vidikovac i memorijalna soba. Oko Vodotornja će se urediti memorijalni park s dječjim igralištem te amfiteatar s pozornicom i pogledom na Dunav.

Prije samog koncerta, na Europskom trgu u Zagrebu od 18.30 do 21 predviđeno je druženje poznatih HRT-ovih novinara, voditelja, urednika i zaposlenika s građanima. Građani će tom prigodom moći razgledati i prigodnu izložbu pod nazivom Priče svake generacije koja govori o povijesti Hrvatske radiotelevizije te se prisjetiti najbitnijih datuma iz bogate povijesti Hrvatske radiotelevizije te najuspješnijih i najpoznatijih emisija i ljudi.

Svi koji ne mogu doći do glavnog zagrebačkog trga izravni prijenos koncerta moći će pratiti  na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugom programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), svim HRT-ovim lokalnim radiopostajama (HRT – LP), na međunarodnome programu HRT – Glas Hrvatske te na multimedijskoj stranici HRTi.


HRT je na Trgu bana Jelačića već postavio prikaz novog izgleda vukovarskog Vodotornja, a upravo se od tamo, zajedno s glavnim projektantom Vodotornja Goranom Rakom, javila Ivana Debeljak u emisiju Dobro jutro, Hrvatska.