Kućice - privjesci za ključeve - useljavaju u sve više domova

Prije nekoliko godina bili su nezaposleni, a danas imaju pune ruke posla zahvaljujući ovim kućicama - privjescima za ključeve. Bračno-poslovni par - Ana i Vladimir - nije ni slutio da će ih baš kućice izvući iz nezaposlenosti.

Iako imaju još proizvoda, upravo su po ovim neobičnim privjescima za ključeve postali prepoznatljivi na tržištu. Kućice su zapravo nastale kao spoj svega što volimo raditi i što radimo. Mi smo prvenstveno grafički dizajneri i kućice su zapravo nastale jer ljudi vole vidjeti ispred sebe nešto, kaže Ana Matijašić.

Anina ideja i Vladimirova težnja perfekcionizmu s vremenom su ih doveli do posla od kojega mogu živjeti. Prve kućice koje su napravili bile su darovi za obitelj i prijatelje za Božić. Kućice su bile zamišljene da imamo dar za svakog tko nam je drag. Kad smo uspjeli u 20 dana napraviti dovoljno kućica za svakog tko nam je pao na pamet, smo zapravo i vidjeli da bi moglo nešto stvarno i biti od toga, dodaje.

A kako u braku, tako su i u poslu podijelili uloge. Moj dio kod kućica je piljenje, prešanje, finalna obrada i ostalo, a Anin dio je, u slučaju kada je ručno oslikavanje - onda je to njezin posao, u slučaju nekakvog dizajna, kompjutorskog i to, radimo ili ona ili ja, zavisi kako se dogovorimo, rekao je Vladimir Matijašić. Ja sve imam super viziju, onda on dođe i kaže mi što moram popravit, dodaje Ana.

Budući da kućice izrađuju u vlastitome stanu, ubrzo su shvatili da bračni i poslovni život u jednom prostoru nije nimalo lak. Zbog toga planiraju odvojiti privatno od poslovnoga. Najveći problem je to što smo 24 sata dnevno skupa u jednom prostoru koji nije dovoljno adekvatan za ono što radimo. 24 sata dnevno biti s nekime u jednoj prostoriji je teško, koliko got se voljeli, kaže Vladimir. Koji put stvarno trebaš mrziti svog suradnika da bi se na kraju nešto dobro desilo, izjavila je Ana. Teško ide jedno s drugim, al snalazimo se. Volimo jedno drugo, volimo to što radimo i onda to nekako klapa, nadovezao se Vladimir.

A da nisu samo kreativni nego i velikog srca, dokazuje to što Vladimir sudjeluje u humanitarnoj akciji za gospodina Marijana Šimića koji zbog moždanog udara nije sposoban za rad te živi u nehumanim uvjetima. Sad smo sredili čovjeku da voda konačno poteče, planiramo drugu fazu 13.5 i završiti konačno da čovjeku osiguramo  život dostojan čovjeka, da može živjeti normalno kao i svi mi ostali, izjavio je Vladimir.

Uz veliko srce i kreativnu maštu, ovaj mladi dvojac, koji je dobio i nagradu Dom&Dizajna za najbolji tutorijal, svakim danom useljava sve više svojih kućica u tuđe domove.