Playboy proglasio prvu odjevenu zečicu godine

Playboy je proglasio svoju prvu odjevenu zečicu godine u skladu s novom uredničkom politikom slavnog časopisa u kojem više nema mjesta za potpuno obnažene žene.

Zečica za 2015. godinu je manekenka i glumica Eugena Washington (31) iz Kalifornije. Ona će dobiti 100.000 dolara i naslovnicu posebnog izdanja časopisa u lipnju. Svijet se mijenja. Nadam se da će ovo donijeti drugačiji pogled na Playboy i novo čitateljstvo, rekla je Washington.

Ona je tek treća crnkinja izabrana za 'playmate of the year' u 57 godina postojanja takvog izbora. Ona se fotografirala gola za novo izdanje časopisa, ali su joj 'osjetljivi' dijelovi tijela prekriveni dlanovima, rukama, namještajem ili posteljinom.

Playboy je u listopadu prošle godine objavio da prestaje objavljivati obnažene fotografije jer je golotinja putem interneta postala svedostupna. Ta je bitka završena i dobivena, objasnio je tada izvršni direktor Scott Flanders. Danas vas samo klik dijeli od bilo kakvog seksualnog čina koji možete zamisliti. I to besplatno. U ovom trenutku golotinja nema više važnosti, rekao je.

Tiraža Playboyja, koja je na vrhuncu sedamdesetih godina iznosila sedam milijuna primjeraka, sada iznosi oko 800 tisuća primjeraka i stabilna je.