'Razmemo se, ča ne?', prva školska opereta

Osnovna škola Borovje u Zagrebu slavi 10. godišnjicu. Tim su povodom odlučili napraviti prvu školsku operetu u Hrvatskoj! Djeca su sama napisala libreto, a glazbu je skladao njihov učitelj glazbene kulture Tihomir Hojsak. 

Ekipa Dobrog jutra bila je na generalnoj probi, a praizvedba je danas u OŠ Borovje u 19 sati.


Učenici i djelatnici OŠ Borovje napravili su nešto uistinu jedinstveno. Zaključili smo da obilježavanje 10. obljetnice škole zaslužuje jedan malo drugačiji, moderniji, inovativniji pristup i osmislili pravu kazališnu operetu. U opereti će naravno zasjati čitava škola, a posebno naša dramska skupina, zbor i tamburaški orkestar, kojem su se čak za ovu priliku pridružili i bivši učenici škole, danas članovi KUD-a Borovje, kaže Branka Štefok Bojadžija, ravnateljica OŠ Borovje.  Za glazbu operete odgovoran je učitelj glazbene kulture Tihomir Hojsak, a libreto su napisali učenici, pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Lade Lević.

Vjerujte mi da je to svakako spektakl. 70 djece svira i pjeva uz još pet glumaca, ali imao sam veliku pomoć kolega koji su radili kostimografiju, scenografiju, dva redatelja, ističe učitelj Hojsek, skladatelj operete 'Razmemo se, ča ne?'.  I nazivom i sadržajem operete željeli su pokazati kako prepoznaju i cijene kulturno nasljeđe i bogatstvo i različitost hrvatskoga jezika. Opereta ima 2 čina, prvi se događa u Dalmaciji, a drugi u Zagorju. Učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju dramsku grupu na libretu su radili mjesec dana. 

Nakon tolikog uloženog truda i vremena i učenici i profesori jedna čekaju rezultat svog rada pokazati svima, a skrivena želja im je ovu operetu izvesti u nekom 'pravom kazalištu'. Nadamo se da će im se ispuniti.