Zahvaljujući radu, trudu i društvenim mrežama hobi pretvorila u unosan posao

Život uistinu može biti lijep, naročito ako uspijete u životu raditi ono što volite ili svoj hobi pretvorite u unosan posao. Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom, Maja Brekalo, živi svoj san. Njezin hobi, kuhanje, prerastao je u unosaj posao i to zahvaljujući radu, trudu i društvenim mrežama.

Počelo je zapravo jako davno, još u osnovnoj školi. Mislim da je zapravo glavni razlog to što sam ja uvijek bila veliki gurman. Čak i kao klinka sam jela mnoge stvari koje drugi klinci ne bi ni probali. Dakle, sve što su moji roditelji po restoranima i doma nekakave gozbe radili, to sam ja sve vrlo rado jela za razliku od moje sestre koja je bila vrlo konzervativna kao dijete. A, poslije, od 16 godine recimo savkodnevno kuham i istovremeno se razvila neka ljubav prema zdravoj hrani i istraživanje znači tih zdravih životnih stilova, tako da se ta strast za kuhanjem i za kreiranjem recepata zapravo provlačila kroz cijeli moj život, još od djetinjstva, ističe Maja.

Uči ljude i kako zdrava hrana nije nužno skupa, već treba kupovati sezonski, s njezini šareni recepti ostavljaju bez daha, pa dnevno dobije i čak stotinjak upita na koje strpljivo odgovara.

U njezinom domu postoji posebno mjesto na kojem nastaju divne fotografije koje Maja uvijek pomno aranžira uz obavezan dodatak svježeg cvijeća. Jako je važna fotografija, izuzetno je bitna, ali morate imati spoj više faktora. Znači, možete imati super fotografiju, ali ako nemate uz to recept, ako nemate neku energiju pozitivnu koja će ljude privačiti k vama, opet nećete uspjeti. Imate fantastičnih fotografa na Instagramu koji su svega na par tisuća sljedbenka jer jednostavno se nisu uspjeli povezati s publikom. Mislim da je ta nekakva pozitivna energija i možda način da potičete ljude, zapravo da im se takve stvari dopadnu i da pokušaju i sami se usuditi napraviti stvari koje vide na slikama, objašnjava.

Sve što skuha ili pripremi izgleda toliko neodoljivo, a provjerili smo i takvog je i okusa. Tako da nam ne preostaje ništa drugo, nego potražiti neki od Majinih recepata, kuhaču i ruke, pregaču oko struka i - dobar tek!