U Puli otvoren festival 'Visualia'

Četvrti festival 'Visualia', koji prati svjetske trendove iz područja audiovizualne umjetnosti, svečano je otvoren u četvrtak u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli, a ove godine na čak dvanaest lokacija u središtu grada privlačit će posjetitelje iz cijele Europe.Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber na otvaranju je ustvrdila kako festival ne bi bio moguć bez kreativaca ekipe Sonitus koji su, kako je rekla 'marljivo slagali raznovrstan i original program tijekom cijele prošle godine', dok je direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj predstavila raspored prikazivanja ovogodišnjeg festivala.

Bogat program ovogodišnje Visualie odvijat će se na dvanaest lokacija u samom središtu grada. Tako će na Giardinima od 21 sati do ponoći kroz sve tri festivalske večeri biti organizirana interaktivna audiovizualna instalacija 'Waterlight graffiti', francuskog umjetnika Antonina Fourneaua u suradnji s Art2M.

Na istoj će lokaciji i portugalski umjetnici Ocubo Criativo prezentirati interaktivan 3D video mapping 'Light paintings', dok će u samoj blizini na Portarati građani moći uživati i u svjetlosnoj instalaciji mađarskih umjetnika LuMenArtista pod nazivom 'Magic at the golden gate'.

Na Danteovom trgu i ove će se godine postaviti Wishing well, dok će na De Villeovom usponu poljski umjetnik Michal Kardas organizirati svoju interaktivnu instalaciju Yours for you.

Osim spomenutih, građani će još puno svjetlosnih efekata i uzbudljivog programa moći pronaći i u parku grada Graza, ulici Sergijevaca, parku Kralja Krešimira IV. kao i u Kandlerovoj ulici i na Rivi i Forumu.