'Hrvatska volontira'

Manifestacija 'Hrvatska volontira' počinje danas. Cilj je potaknuti što veći broj građana, organizacija, institucija i tvrtki iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Zato je u osječkom Crvenom križu bila ekipa Dobrog jutra.

Manifestacija će i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj. Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju 'Hrvatska volontira' kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija, institucija i tvrtki iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine, manifestacija se održava od 16. do 21. svibnja u 60-ak hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Šesta po redu 'Hrvatska volontira' do sada je okupila 160 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili preko 260 volonterskih aktivnosti.

O tome što spremaju u Osijeku u Gradskom društvu Crvenog križa govorili su Denis Ćosić, zamjenik ravnatelja osječkog Crvenog križa i Iva Vrebac, koordinatorica volontera. Više o akciji potražite na stranicama www.hrvatska.volontira.vcz.hr.