Centar 'Ivan Štark' postao osma Međunarodna ekoškola u Osijeku

Podizanjem zelene zastave, osječki Centar za odgoj i obrazovanje 'Ivan Štark' i službeno je postao međunarodna ekoškola. Za ovo smo se trudili, jer učenici centra žive i djeluju ekološki, riječi su ravnateljice Edit Lemal, koja je zajedno s učenicima posebno ponosna što je danas podignuta zelena zastava.

Ravnateljica je dodala kako u centru dugo provode ekološke aktivnosti te da je jednostavno bilo logično da postanu jedna od članica međunarodnih ekoškola. Ekološke aktivnosti provode se kroz sve programe, kroz odgojno - obrazovne predmete, izvannastavne projekte, integrirane dane i osobito kroz učeničke zadruge.

Centar obrazuje i odgaja djecu s intelektualnim teškoćama, kaže ravnateljica Lemal i dodaje kako je to prednost ove škole jer oni žive ekološki i potpuno se predaju svakom poslu. Ekološke aktivnosti pomažu učenicima da se integriraju sa sredinom, od županijskih natjecanja i državnih smotri te s drugim, redovitim školama.

U centru se na svakom mjestu osjeća živost i mladost, u što su se mogli uvjeriti svi prisutni tijekom izvedbe prigodnog programa. Na svečanosti je, uz ostale, bio zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, a za kuma ekoškole centra izabran je osječki Unikom.