Susret mladih tamburaša u Baranji

Trodnevni međunarodni tamburaški kamp organiziralo je Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga. U njemu sudjeluje više od stotinu mladih tamburaša iz cijele Hrvatske te njihovi nastavnici, a veliki tamburaški orkestar priprema koncert uz dirigentsku palicu Alana Bjelinskog.

Proljetni susret mladih tamburaša namijenjen je i nastavnicima tambura te voditeljima tamburaških orkestara. Nakon brojnih radionica i predavanja te proba veliki će orkestar pod ravnanjem maestra Bjelinskog održati koncert pod nazivom 'Proljetna baranjska rapsodija'. Na koncertu će biti i praizvedena Baranjska rapsodija mladog skladatelja Luke Pavlekovića koji je pobijedio na posebnom javnom natječaju raspisanom upravo za ovaj događaj. U sklopu proljetnog tamburaškog susreta bit će predstavljeno i drugo izdanje Zbirke kompozicija za tamburaški kvartet Gorana Hlebeca.

Koncert 'Proljetna baranjska rapsodija' bit će održan u novom Etnološkom centru baranjske baštine 18. svibnja s početkom u 20 sati. Cilj Etnološkog centra je očuvanje etnološkog blaga multikulturne Baranje, otvaranje nove turističke ponude te poticanje razvoja kulturnog turizma. Uz stalni postav etnološke zbirke bit će to i mjesto za održavanje različitih koncerata, druženja i drugih zanimljivih sadržaja.  

U petak i nedjelju Etnološki centar baranjske baštine otvorit će svoja vrata i bit će prikazane prve izložbe, održani nastupi folklornih skupina, sajam domaćih proizvoda, aukcije fotografija i brojni drugi sadržaji. Više o ovoj manifestaciji doznala je ekipa HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.