Mame i bebe vježbaju

Helena Lojen Marić, plesačica, instruktorica fitnessa u svoj kurikulum upisuje još i autorstvo prve hrvatske autohtone metode vježbana – Flo dance.

Vrijedna je Helena razvila svoju metodu osluškujući želje vježbačica na svojim tečajevima pa je nastala zgodna igra riječi flaw (oteći) i flor (plod), Flo dance. Ples koji teče, a vježba se na podu.Helena je svoju trudnoću iskoristila tako što je svoje znanje plesa i fitnessa te spoznaje o tijelu koje se mijenja u trudnoći prenijela na druge buduće mame, a nakon porođaja nastao je 'Flo bebe', novi originalni način vježbanja za mame i bebe. Bebe mogu vježbati već od 2. mjeseca života u trenutku kada stabilno i sigurno drže glavicu. Mame moraju slušati svoje tijelo i naravno liječnika. Ako je porođaj bio teži, kasnije će se uključiti u vježbanje.

No na Heleninom treningu pleše se valcer s bebama pa tko bi tome odolio. Flo bebe uključuje vježbe za mame, za 'kritične' dijelove tijela, u interakciji s bebama, a posebna je pozornost posvećena međusobnoj interakciji beba. Magičan trenutak kada bebe međusobno komuniciraju, pužu, dijele igračke i poneki pokret te 'brbljaju' zbilja očarava ne samo roditelje već i našu malu snimateljsku ekipu. Vježbanje potpuno ovisi o njihovom raspoloženju i zato je svaki puta drugačiji i zanimljiv!

Poseban dio treninga je 'trening za jezik' u kojem se priča, i smije i pleše valcer a zatim se odlazi na palačinke. Takav je trening teško propustiti.