Film o Francuzu koji je umro za Hrvatsku

25 godina nakon zločina na Ovčari neki od ubojica i dalje su na slobodi. Spasoje Petković Štuka priznao je više ubojstava koja je počinio, među ostalima ubio je i francuskog dobrovoljca Jean-Michela Nicoliera. U Zadru je sinoć prikazan dokumentarni film o Jean-Michelu 'Sve je bio dobar san'.

Priča o mladom Francuzu ispričana je kroz ispovijest njegove majke koja još uvijek traži posmrtne ostatke svoga sina. Potresna je to, intimna i dirljiva ispovijest, rekao je redatelj Branko IštvančićFascinantno je što ona nije zapravo isfrustrirana žena zbog toga što je izgubila sina u nekoj tuđoj zemlji nego upravo suprotno, ona je došla u ovu zemlju i zavolila je, dodao je redatelj.

Kroz film, majka traga za istinom o posljednjim ratnim danima svoga sina te otkriva detalje iz njegova života i razloge zbog kojih je otišao na hrvatsko ratište.  

U filmu su prikazane i snimke francuskih reportera koje su zabilježile posljednje dane mladićeva života u vukovarskoj bolnici, otkud je odveden i ubijen na Ovčari. Nakon dvadesetak hrvatskih gradova ekipa filma očekuje njegovo skoro prikazivanje i na inozemnim festivalima.