Prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj

U povodu Dana zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti (22. svibnja) Udruga za zaštitu prirode i okoliša 'Zeleni Osijek' u dvorištu Kuće u prirodi 'Zlatna greda' otvara prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj.

Projekt je financiran sredstvima EU fondova prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Otvorenje će se održati ovog vikenda, a svrha parka je kroz savladavanje prepreka razvijati motoričke sposobnosti najmlađih, te zabava na otvorenom.

Treba podsjetiti da je Ekocentar Zlatna greda nedavno u cijelosti obnovljen sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska nakon što je stradao u požaru.  Ukupna vrijednost obnove veća je od milijun eura. U sklopu Eko kuće opremljena je učionica za rad s djecom u kojoj će se održavati edukativne i interaktivne radione, te škola u prirodi.

Je li sve spremno za otvaranje provjerila je, u razgovoru s Dinkom Pešićem, voditeljem agencije 'Zlatna greda', osječka ekipa HTV-a.