Mala bejzbol liga

Uz Split, Karlovac je grad koji se može pohvaliti kako tradicija igranja bejzbola traje više od 30 godina. Seniori tamošnjeg kluba u samom su vrhu europske bejzbol lige, a upravo stoga ne čudi da se taj manje atraktivan sport može uz vrhunske rezultate pohvaliti i brojim pomlatkom i budućim vrhunskim igračima. Ovog vikenda upravo su najmlađi bejzbolaši iz cijele Hrvatske u Karlovcu odigrali malu ligu.

Iako je liga, u Karlovcu je manje bilo bitno tko će koju utakmicu pobijediti, a tko izgubiti. Jedino što su se trudile baš sve ekipe je što bolje se zabaviti. Filip Mrgan i Ron Karin su članovi pomlatka karlovačke Olimpije. I jedan i drugi su bejzbol zavoljeli, kažu, na prvu lopticu. U bejzbol se nije teško zaljubiti. Jer ovo je, objašnjavaju, igra u kojoj se mora biti fizički spreman, ali i razmišljati o svakom idućem potezu.

Danas samo u karlovačkom klubu redovito trenira više od 50 dječaka. Treneri su zadovoljni. Odlični, odlični, spontani, hrabri. Bejzbol je specifična igra u kojoj je loptica dosta tvrda i bolna, tako da treba imati puno iskustva. Treba stisnuti zube kad loptica udari. Uživam u radu s djecom i svemu što djeca pružaju, kaže trener Damir Karin. A kad njih pogledate na terenu nije teško zaključiti da i oni uživaju i u igri i u natjecanju.

Turnir u Karlovcu tek je početak ovogodišnje male bejzbol lige. Tako da ove male bejzbolaše do kraja godine čeka još podosta turnira, igre i najviše od svega zabave.