Velike konavoska turneja OPG-a

Glazbeni sastav OPG (Opičena poljoprivredna glazba) ovaj vikend su kamionom obilazili Konavle i pjevali pjesme kojima rade na osvješćivanju i većoj konzumaciji zdrave hrane

Ošini po prašini!
Ne može se preko načina,
ne može kruha preko pogače
ne može se iz ove kože
a koga nema bez njega se može.

Svaka krpa ima zakrpu
svaka šuša ima marušu
svako jelo ima začin
svaki rad i svaki način
u se, na se i poda se!


Cilj velike konavoske turneje OPG-a bio je u jedan dan obići šest konavoskih mjesta. U svakom mjestu malo su stali, ali iako jedva, sve su stigli, kazao je Antonio Bratoš, član OPG-a. OPG pjeva već tri godine. Glavna tema je i dalje zdrava hrana, ali i način života. Naši stari o tome imaju puno toga za reći, pa mi pokušavamo sve skombinirati kroz glazbu, objašnjava Matej Trpin, OPG-ovac.

Od mjesta do mjesta vesela družina nastupala je na kamionu, a predgrupa je bio konavoski umjetnik Mate Granfarola koji iskreno priznaje da je bilo najteže, pred svojom publikom, u Popovićima. Ali mislim, osvojio sam cijele Konavle, sve je na kraju ispalo dobro. Mislim da je moj dio bio romantična, vrlo.

U putujućim koncertima uživali su i stari i mladi. Publika ih hvali da su dobro uigrani, da razgovijetno pjevaju, a i tekstovi su im zanimljivi – agro-poljoprivredni, pa bi se uskoro mogla dogoditi nova raspjevana turneja i OPG-a i zdrave hrane.