'Pronađi način da s time živiš i ideš dalje'

Adrianu Golubić, iz Sesveta slobodno možemo nazvati majka hrabrost. Adriana je majka četvorice sinova koja se u 42. godini morala suočiti sa zastrašujućom dijagnozom: liječnici su joj dijagnosticirali iznimno rijedak leiomyo sarkom od kojeg u Americi trenutačno boluje samo 30 ljudi.

Adriana je odlučila ne gubiti vjeru i hrabro je prihvatila svoju bolest odlučna u namjeri da ju zauvijek pobjedi. Njezinu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zabilježila je ekipa Dobrog jutra.

Prvo je to bio šok. Definitivno, ajme što sad. Misliš, događa se drugome, ne događa se tebi.  Iskrena je Adriana. Poslije toga suze pustila nisam jer sam se jednostavno pomirila s time. Imaš nešto, OK, prihvati to kako je i pronađi način da s time živiš i ideš dalje.  Onog trenutka kad je saznala da boluje od iznimno rijetkog sarkoma koji je u Hrvatskoj posljednji put zabilježen prije osam godina Adriana je odlučila: Nema predaje! Ponajviše zbog supruga Tihomira i četvorice sinova bez kojih bi njezina bitka sa zloćudnom bolešću bila puno teža.

Pet mjeseci nakon operacije primila je prvu kemoterapiju. Prošla je kroz ukupno šest ciklusa. To mi nije bio šok. Iskreno mislim da je više zabrinjavalo druge, jer sam imala dugu kosu, frčkavu. Kako ćeš ti bez kose? Sve OK, to je samo kosa. U krajnjem slučaju promijenila sam malo frizuru i stil i to je to. Suprug Tihomir kaže da tek kada se stvarno vama dogodi onda vidite koji su to problemi i s kojim se situacijama susrećete – od administracije do hodanja po različitim bolnicama. Adriana nije posustala, samoj je sebe bodrila mišlju da Bog svakome daje neki teret s razlogom. Čovjek se s njim treba nositi i ići naprijed. Svaki dan doživljava kao novi život i želi biti korisna i zna da još puno toga može napraviti.

Velik oslonac i nadu suprug i ona pronašli su u vjeri koja je njihovom životima dala potpuno novi smisao. Bog nam je dao snagu da to sve izdržimo,  kažu oboje. Adriana je na posljednju, vjeruje i zadnju kemoterapiju, otišla prije pola godine. Liječnici su škrti s prognozama, no ona vjeruje da je najgore iza nje. Osobito je zahvalna svojoj obiteljskoj liječnici Jadranki Suton i medicinskoj sestri Vanji koje su i izvan radnog vremena dolazile u kućne posjete.
 
Ponekad nismo ni svjesni kako nam za sreću uistinu tako malo treba. Za svoju se sreću Adriana junački izborila! Trenutačno planira putovanje od Istre do Dubrovnika jer morsko plavetnilo oduvijek je liječilo sve njezine rane. Majka hrabrost sa suprugom i djecom na putovanju života! Ima li veće sreće od toga?