'Ultimativna kolekcija' prodana u 100 tisuća primjeraka

U vrijeme sveopće krize diskografske industrije kada se naklade niti približno ne mohu usporediti s nekadašnjima jedna diskografska edicija u devet godina je dosegnula nakladu od 100 000 primjeraka. Riječ je o 'Ultimate Collection' ili 'Ultimativnoj  kolekciji'  Croatia Recordsa.

Bomabastičan naziv ali iz koga ne stoji  jeftini  makretinški trik nego prava riznica pop i naročito rock-glazbe nastale u poslljednjih gotovo pedeset godina. U Hrvatskoj ali i na prostorima bivše države. Edicija je izvukla iz arhiva sabrana djela Parnog Valjka, Bijeloga Dugmeta, VIS-a idoli, Psihomodo popa, Opće opasnosti, Dina Dvornika, Gorana Bareta, Nene Belana, grupe 220 i mnogih drugih.

Croatia records , sljedbenik Jugotona, najveće diskografske kuće u bivšoj državi, izvela je pravi diskografski podvig kojim su bili svi  sretni i zadovoljni: publika, kritika i glazbenici.

U zagrebačkoj Dubravi našli su se mnogi  glazbenici  kojima su  svečano  uručena priznanja za sudjelovanje u ediciji Ultimativna kolekcija.