Kako biti i uspješna poslovna žena i brižna majka?

Kako biti i uspješna poslovna žena i brižna  majka? Posao i majčinstvo - idu li danas skupa? U ova hektična vremena zvuči poprilično teško ostvarivo. No je li uistinu tako? Priču o uspješnoj samohranoj majci Dunji Tadić zabilježila je ekipa Dobrog jutra.

Dunja Tadić samohrana je majka 18-godišnjeg sina koji ima autizam. On je dijete kome treba podrška, nije samostalan, treba mu za sve što radi mu treba ozbiljna podrška i tako će i biti.  On je bio i jedni razlog zbog kojeg se Dunja iz rodne Bosne i Hercegovine doselila u Hrvatsku, u Zagreb. Centar za autizam Igoru je zaista ustanova koja mu možete zadovoljiti one potrebe koje on ima. Sama s djetetom u novoj državi, u novom gradu.

Uz 24-satnu brigu o sinu, Dunja uspijeva pokrenuti i vlastiti posao. Sve je počelo 2009. kada sam željela sebi kupiti jedan lijepi rokovnik koji neće biti samo tako običan s lijepim koricama, nego s bilješkama i planerom… I  obišla sam stvarno puno trgovina taj dan i nisam našla ništa što mi se svidjelo. Isti je dan sama izradila skice i napravila rokovnik. Jedan po jedan; uskoro je rasprodala sve koje je izradila. Prepoznale su ga žene iz cijele regije. Jer taj rokovnik ima sve što današnjoj ženi treba. Od osnovnih informacija do posebno izdvojenog dijela u kojem se mogu upisati pregledi kod liječnika, shopping liste, knjige koje želite pročitati, budžet kojim raspolažete, čak ima i PMS kalendar. Osim toga ima i dio 'zadužen' za osobni razvoj u koji možete upisati vlastite ciljeve, planove, prioritete… Gumica za zatvaranje, za olovku, džepić, pokazne trakice i ogledalce – sve su tu posebnosti Dunjinog planera. A definitivno ga izdvaja od svih ostalih i lijepa priča s naslovnicama, otkriva Dunja. Priču koju su oslikale naše dizajnerice, pjevačice… mnoge uspješne poslovne žene

Uz rokovnike, Dunja je počela izrađivati i dnevnike za trudnice 'Naših 9 mjeseci'. Istraživanjem internetom, po forumima došla je do toga kako trudnice zamišljaju svoj dnevnik. Pregled po tjednima – kako se beba razvijala, koje su se to promjene dogodile iz tjedna u tjedan, duljina, težina… puno sitnica na koje sigurno će vam uvijek drago biti podsjetiti se i pregledati ih.

Dunja ima samo sebe, svoj posao i svoje dijete. I svoj osmijeh. Koji nosi cijeli dan. Ostvariti svoje ciljeve, uskladiti i privatno i poslovno,  Dunja kaže da ograničenja nema. Postoje samo izgovori. A na nama je hoćemo li ih gledati kao prepreke na putu za vlastito ostvarenje i sreću, ili ćemo se, poput Dunje, uhvatiti s njima ukoštac.