Adele potpisala rekordni ugovor sa Sonyjem

Slavna britanska pjevačica Adele potpisala je sa Sony Musicom ugovor vrijedan 117 milijuna eura. Britanski tisak tvrdi kako je u pitanju jedan od najunosnijih ugovora u povijesti glazbene industrije.

Sony je stupio u kontakt s 28-godišnjom glazbenom zvijezdom budući da joj istječe ugovor s diskografskom kućom XL Recordings koji je potpisala za album '25' izašao lani. Po ugovoru sa Sonyjem, pjevačica treba snimiti nekoliko albuma, piše The Guardian ne navodeći točan broj.

Usporedbe radi, britanski pjevač Robbie Williams je 2002. s diskografskom kućom EMI potpisao ugovor na 104 milijuna eura, godinu dana pošto su Whitney Houston i Arista Records potpisali ugovor na 91 milijun eura.

Adele koja je u nedjelju objavila videoklip svoje pjesme 'Send my Love (To your new lover)', bila je u 2015. glazbenica s najviše prodanih CD-a u svijetu, zahvaljujući svom trećem albumu '25', na kojemu je i poznata balada 'Hello', objavila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI), ne navodeći točne podatke. Među brojnim rekordima kojima se može podičiti je i milijarda pregleda pjesme 'Hello' na YouTubeu u samo 88 dana.