Tjedan Afrike od 24. do 29. svibnja u Zagrebu

Od 24. do 29. svibnja u Zagrebu se obilježava Tjedan afrike, a sutra se diljem svijeta obilježava Dan Afrike u spomen na 25. svibnja 1963. kada su vođe 30 neovisnih afričkih država u Addis Ababi osnovali Organizaciju afričkog jedinstva (OAU).

Članovi udruge DYALLI za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u Hrvatskoj, organiziraju obilježavanje ovog dana u Zagrebu još od 2008., a od 2010. manifestacija prerasta u Tjedan Afrike. Osnovna je ideja ovog multidisciplinarnog projekta da s brojnim partnerima kroz edukativne sadržaje, te prezentaciju glazbe, plesa, književnosti i umjetnosti, upozna hrvatsku javnost s različitim aspektima afričke kulturne tradicije kao i pozitivnih suvremenih zbivanja.

Prihvaćanje i poštivanje ljudskih različitosti, te suživot svih rasa, etnija i kultura, preduvjet za stvaranje pozitivne slike Hrvatske u suvremenoj Europi i globalizirajućem svijetu uopće. Program obilježavanja Tjedna Afrike potražite ovdje

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska Nenad Kovačić, potpredsjednik udruge Dyalli i Martin Turšić, članovi NMAB, malog afro banda najavili su Tjedan i izveli uživo na djembe i dun bubnju tradicionalni zapadno afrički ritam.