Naramak knjiga za 20 kuna

Naramak knjiga za 20 kuna! Toga ima samo u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Jedinstvenom akcijom prodaje knjižnih viškova sedam desetljeća stara ustanova slavi spomendan i promiče čitanje.

Ovoga puta knjige nisu za posudbu, nego za kućnu biblioteku. I odličan dar za primjerice suprugu, strastvenu čitateljicu. Teško je na jednom mjestu naći toliko zgodnih knjiga relativno malu cijenu. Četiri knjige za samo 20 kuna. I studenti su 'omastili brk' te iskoristili dobru priliku u kojoj je svatko mogao naći nešto za sebe. A to i jest smisao akcijske prodaje viška knjiga. Knjizi produžiti život, a građanima omogućiti povoljnu kupnju željenih naslova.

Skromnu zaradu uložit će u nove sadržaje za 5 000 vjernih korisnika. Uz organizaciju različitih programa u našem prostoru za koji mislimo da je atraktivan u gradu Slavonskom Brodu,  ističe Ivan Stipić, ravnatelj Gradske knjižnice Slavonski Brod. Nova članica Društva hrvatskih književnika, Brođanka Ružica Martinović-Vlahović, tu je promovirala sve svoje knjige. Bez dobrog čitatelja nema ni pisanja. To je preduvjet uopće da bi počeli pisati, a dobrog čitatelja nema bez dobre gradske knjižnice, kaže.

Ova brodska čitanje promiče gotovo sedam desetljeća, a krajem svibnja slavi spomendan. Velika je sređena te ima sve što njeni korisnici trebaju. I mir među 150 tisuća knjižnih jedinica. Idealan ambijent za učenje.