Bend 'Side Project'

Zagrebački bend 'Side Project' čine Anja Papa i Luka Vidović, studenti Filozofskog fakulteta. Iako im je samo 21, iza sebe imaju album koji je sjajno prošao i kod kritike i publike. Sada snimaju drugi. Koji će, kao i prvi, nastati - u Lukinom stanu.

'Bez muzike, život bi bio pogreška' poznata je Nietzscheova izreka. Da ne napravimo pogrešku i propustimo ovu predivnu muziku, otišli smo u svijet gdje nastaju pjesme Anje i Luke, odnosno Side Projecta. Sve što radimo nastaje većinom kod Luke u sobi, jer imamo toliko sreće da Luka ima dovoljno dobru opremu i dovoljno opreme da možemo sve sami napraviti, objašnjava Anja.

Kada su shvatili koliko im se glasovi dobro slažu, zaključili su da moraju zajedno i stvarati. Prvi album 'Things which no one else should know about' snimili su sami. Sami su ga producirali i izdali u rujnu 2015. Trenutačno rade na novom albumu koji bi trebali izdati do kraja godine. Bit će mračniji, bit će dosta ritmičniji. Punijeg je zvuka. Mislim da smo dosta sazrjeli i u produkciji. Puno, puno ljepše zvuči, sve je skladnije, ističe Luka.

Zanimljivo je i da su sve kritike nakon prvog albuma bile izvrsne, a ono što se ističe kompliment je da zvuče svjetski. Razlog tome nalaze u tome što grupa kao što su oni nema puno, cilj im i jest inozemno tržište, a ne treba zanemariti niti elektroniku i način na koji produciraju glazbu. Drže se devize – manje je više. Traže što čišći zvuk, koriste doste jeke i tzv. reverba, no glavnina njihovog zvuka počiva na vokalu s minimumom instrumenata.

Oboje su završili osnovnu glazbenu školu, Luka je svirao klavir, a Anja flautu. To im, kažu, puno pomaže. U početku su nastupali kao dvojac, sada uživo sviraju s bendom kako bi zvuk bio puniji.