36. Svibanjski turnir ritmičke gimnastike

U sportskoj dvorani zagrebačke XV. gimnazije treninge održava Gimnastički klub Maksimir – Zagreb. Ovih dana mlade se ritmičke gimnastičarke pripremaju za tradicionalni međunarodni 36. Svibanjski turnir koji danas počinje u njihovoj dvorani.

Ekipa Dobrog jutra posjetila ih je na treningu i otkrila što vole kod ovog zahtjevnog sporta te kako se pripremaju za natjecanje. Ritmička gimnastika je prvenstveno sport za ženski rod, razvija puno motoričkih sposobnosti, koordinaciju, fleksibilnost, agilnost, snagu. Vrlo je dobar i za lijepo pravilno držanje, razvija smisao i za ritam, vježbe se izvode uz muziku. Ima puno razloga zbog čega bi bilo dobro da se djevojčice bave ritmičkom gimnastikom, otkriva trenerica Gordana Cimaš.

Djevojčice vole ritmičku gimnastiku jer imaju priliku za ples u kojem ima puno zanimljivih elemenata, ali su i svjesne da ovaj sport težak i da zahtjeva puno odricanja. Tim im je i draži pljesak koji dobiju nakon uspješnog nastupa.

Na ovogodišnjem Svibanjskom turniru očekuju 200-tinjak vježbačica iz sedam zemalja. U subotu su na programu djevojčice A i B programa koje vježbaju svoje individualne vježbe po izboru na međunarodnom nivou, dok su u nedjelju na nacionalnom nivou na redu grupne vježbe. Unatoč tremi mlade gimnastičarke očekuju dobar plasman i pokoju medalju.

Sve djevojčice su za vrijeme natjecanja 'ljuta konkurencija', no kada sve završi mi se sve družimo, razgovaramo, razmjenjujemo neke doživljaje…