Otvoren 51. Floraart

Od danas pa sve do 5. lipnja jezero Bundek bit će prava cvjetna idila. Razlog tome najveća je međunarodna hortikulturna izložba u ovom dijelu Europe - Floraart.

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja svijeta predstavit će brojne vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostale potrepštine za uređenje cvijeća i vrtova.

U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio - Hrvatski kup florista na kojem će svoje umijeće pokazati cvjećari iz svih krajeva lijepe naše i zemalja regije te međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Osim programa i izložbe koji će se odvijati na Bundeku, novitet ovogodišnjeg izdanja Floraarta su i zanimljiva stručna tematska predavanja koja će se održavati od utorka do petka u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu, a svi zainteresirani će moći sudjelovati na njima besplatno.Svjetlana Todorović, diplomirana inženjerka hortikulture godinama se bavi cvjetnim dizajnom i Darko Uidl, član izvršnog odbora Floraarta govorili o ovogodišnjoj izložbi, a Svjetlana je i pokazala kako sami možete ukrasiti svoj dom. Svjetlana je članica Udruge hrvatskih profesionalnih cvjećara aranžera HUPCA. 12 članova je udružilo snage te su prošle godine zajedno su napravili veliku cvjetnu, centralnu instalaciju kojom su na Floaartu 2015. osvojili 1. mjesto za kreativni izraz u oblikovanju prostora.