Umjetničku inspiraciju pronalazi u svakodnevnim stvarima

Kako ni iz čega napraviti nešto. Kako hobi pretvoriti u posao. Komadić špage, kamenčić ili grančica nisu ono uz što bi se većina zaustavila i zamislila. Ali diplomirana grafičarka Mirta Dobrečević nije većina. Nepresušnu umjetničku inspiraciju ne pronalazi u skupim materijalima i luksuzu, već u svakodnevnim stvarima.

Ja sam uvijek, odmalena, bavila se crtanjem, kreativnim radovima, a što sam starija bila, to sam više i više nekako dobivala inspiracije za izradu raznoraznih predmeta, rođendanskih poklona, prisjeća se Mirta.

U njezinim su plodovima kreativnosti prije svega uživali obitelj i prijatelji, koji su joj ujedno i najveća podrška. Priča je dobila zaokret kada se Mirti dogodilo ono od čega mnogi strahuju - ostala je bez posla. Kad sam ostala u jednom periodu bez posla, jednostavno mi je neki klik došao u glavi, i vidjela sam bila jedno klupko špage, i rekla, ajde idem ja vidjet šta bi od toga mogla napraviti, priča. 

I samu ju je iznenadilo kakva čarolija nastaje od špage uz pomoć malo ljepila i raznoraznih improviziranih kalupa poput balona i staklenih teglica.

Danas, kada zbog životnog ritma ne uspijevamo pronaći trenutak za sebe, vratiti se onome što uistinu volimo i pokazati da u nama još uvijek tinja žar koji nadilazi svakodnevne obveze, pravi je užitak uroniti u nečiji svijet kreativnosti. I jedan pogled na ove rukotvorine dovoljan je da vam izmami osmijeh na lice.